ooL (coaching op leefstijl) is een groepsprogramma dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Tijdens dit 2-jarige programma leer je alles over een gezonde leefstijl en werk je aan blijvend gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven.

Coaching op leefstijl (CooL)

CooL (coaching op leefstijl) is een groepsprogramma dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Tijdens dit 2-jarige programma leer je alles over een gezonde leefstijl en werk je aan blijvend gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven.

Hebt u overgewicht of heeft u (een hoog risico op) diabetes of hart- en vaatziekten? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking om gratis deel te nemen aan een 2-jarig leefstijlprogramma. CooL is een ‘gecombineerde leefstijl interventie’ die wordt uitgevoerd door een leefstijlcoach en vanuit de basisverzekering volledig wordt vergoed. Deelname heeft geen invloed op uw eigen risico.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl betekent niet alleen gezond eten en voldoende bewegen, maar ook goed slapen en aandacht voor zingeving, ontspanning en plezier. Zo’n verandering gaan niet over één nacht ijs: er is een goede motivatie en een langdurig traject voor nodig om aan uw nieuwe, gezondere leefstijl te wennen en uw nieuwe gewoonten in uw leven te passen. Afvallen en meer bewegen leveren een enorme gezondheidswinst op. U heeft minder risico op hart- en vaatziekten en diabetes, u slaapt beter en voelt zich algeheel fitter, waardoor u uw kwaliteit van leven verbetert.

Het CooL-programma

Het programma bestaat uit twee onderdelen: een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. In totaal duurt het traject 24 maanden.

Tijdens het basisprogramma krijgt u 1 individueel intakegesprek, 2 individuele sessies en 1 individueel eindgesprek. Het grootste deel van het programma bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten. Tijdens het onderhoudsprogramma krijgt u wederom 4 individuele contactmomenten en 8 groepsbijeenkomsten.

Voorwaarden voor deelname

1. U bent gemotiveerd om een 2-jarig groepsprogramma vol te houden
2. U heeft een BMI van 30 of hoger, of een BMI van 25 of hoger met een risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Bereken hier uw BMI.
3. U beheerst de Nederlandse taal
4. U bent 18 jaar of ouder

Voldoet u aan deze voorwaarden en wilt u deelnemen? Vraag dan een verwijzing aan uw huisarts. Fit met Eva start met de eerste groepen in januari 2020. Daarvoor kan ik u alvast op de deelnemerslijst zetten. Meer informatie over de data van de groepsbijeenkomsten volgt.

Hieronder leest u de thema’s van de groepsbijeenkomsten uit het CooL-programma.

Inhoud groepssessies basisprogramma:

1. Kleine aanpassingen, groot effect
2. Kom in beweging
3. Lekker eten geeft structuur
4. Slapen & ontspanning
5. Gezond leven is plannen
6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes? Hoe omgaan met emoties en verleidingen. Valkuilen en terugvalpreventie.
7. Hoe gezond is jouw weekend? Vasthouden gezond leefpatroon in uitzonderingssituaties
8. Hoe blijf ik in beweging? Hoe houd ik goed gedrag in stand?

Inhoud groepssessies onderhoudsprogramma:

1. Wat is je doel
2. Beweging, waar zit je kans?
3. Voeding en etiketten lezen
4. Energiehuishouding
5. Timemanagement
6. Succesvolle verandering
7. Informatie overload
8. Op eigen voet verder

Voor meer informatie, neem contact op met leefstijlcoach Eva Cornet van Fit met Eva.