Workshops van Fit met Eva

Lekker in je vel zitten zorgt dat je productiever bent op je werk of tijdens je studie. Dat kan met een drukke baan of opleiding, in combinatie met de thuissituatie, soms een uitdaging zijn. Fit met Eva ondersteunt hierbij door middel van vitaliteitstrajecten voor bedrijven en voorlichting in het onderwijs.

Onder de noemer ‘Fit op het werk’ geef ik workshops over een gezonde leefstijl en begeleid ik vitaliteitstrajecten bij bedrijven. Heel leuk om te doen, vooral omdat ik weet hoe nuttig dit is in tijden dat veel medewerkers thuiswerken. De workshop ‘Meer bewegen tijdens thuiswerken’ is dan ook erg populair. De deelnemers zijn altijd enthousiast en maken een mooi plan voor zichzelf om actiever te zijn tijdens een thuiswerkdag. Dat kan vaker wandelen zijn, maar ook kleine dingen als het zitten regelmatig onderbreken, want langdurig zitten is erg ongezond.

Productiever en minder verzuim

Medewerkers die fit zijn en lekker in hun vel zitten, verzuimen minder en zijn productiever. Overgewicht en een ongezonde leefstijl zijn belangrijke risicofactoren voor een ernstiger verloop van covid-19. De overheid adviseert daarom aan een gezonde leefstijl te werken. Juist nu is het daarom nog dubbel zo belangrijk voor bedrijven om te investeren in de gezondheid van medewerkers.

Voorlichting op school

Jong geleerd is oud gedaan. In de kleuterklas van mijn jongste zoon wordt nu al aandacht besteed aan wat gezond is en wat niet. Op die leeftijd vinden kinderen dat leuk om te leren, maar als ze pubers zijn en zelfstandiger worden, wordt het soms lastiger om goed voor zichzelf te zorgen. Het ROC Nova College snapt dit en heeft in het kader van de Gezonde School mij ingeschakeld om voorlichting over een gezonde leefstijl te geven aan verschillende eerstejaarsklassen. Een mooi doelgroep met veel potentie. Als je jong goede gezondheidsvaardigheden leert, heb je er de rest van je leven profijt van.

Werkstress

Bijdragen aan gezonde medewerkers en studenten is een van mijn missies als leefstijlcoach. Je kunt er zoveel uitval mee voorkomen door actief handvatten te bieden. Ik zie in mijn praktijk veel cliënten die kampen met werkstress en daardoor ongezonder leven. Hoe mooi zou het zijn als een leefstijltraject wordt aangeboden door de werkgever? Dat is niet alleen fijn voor de werknemer, maar ook voor de werkgever!

Ben je benieuwd wat voor zakelijke workshops ik nog meer geef en wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan op Fit op het werk!