Over Eva

Ik ben Eva Cornet (38 jaar), leefstijlcoach in Haarlem, verslaafd aan hardlopen en wandelen in de natuur. Ik woon samen met mijn man, twee jongens en hond Jaap in Haarlem.

Over eva

Ik loop mijn hele leven hard, waarvan de laatste paar jaar fanatieker bij KAV Holland.

Om aan de benodigde dosis krachttraining te komen doe ik aan CrossFit. In totaal sport ik zo’n vijf tot zes keer per week. En alsof dat niet genoeg is, heb ik begin 2019 een racefiets aangeschaft. Hoe ik deze sport in mijn schema ga passen? Geen probleem: ik ben een ware endorfinejunkie!

Van oorsprong ben ik opgeleid tot communicatiedeskundige aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb veel leuke werkgevers gehad en communicatiebanen zijn interessant en uitdagend, maar vijf dagen achter de computer zitten op kantoor? Mij niet gezien! Alleen ondernam ik nooit actie om daar verandering in te brengen.

Gezonde leefstijl terugvinden

Tot ik in 2016 overspannen thuis kwam te zitten. Een tweede kind, een drukke baan, veel reistijd; het werd me allemaal even te veel. Ik raakte in een neerwaartse spiraal en ging juist minder sporten en ongezonder eten. Terwijl ik juist zo graag een veel sport en gezond eet! Daardoor kon ik ook de slaap moeilijker vatten. Iets wat me destijds enorm in de weg zat. Na een paar weken rust, kon ik weer helder denken. Natuurlijk wist ik wat ik moest doen om hieruit te komen: sporten, gezond eten en tijd voor ontspanning inplannen. Al direct merkte ik hoe goed dat me deed en hoe langer ik mijn gezonde leefstijl volhield, hoe beter ik weer ging slapen en hoe minder stress ik ondervond aan het drukke gezinsleven in combinatie met een veeleisende baan.

Het roer om

Ik weet als geen ander wat een gezonde leefstijl je kan brengen, maar ook wat een ongezonde leefstijl met je doet. En hoe lastig het kan zijn om het roer om te gooien en (weer) gezond te gaan leven en voor jezelf te kiezen! Om anderen daarbij te ondersteunen en de weg naar een fitter leven makkelijker te maken, startte ik in 2017 met de opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Een bijzonder inspirerend opleidingstraject! In anderhalf jaar maakte ik de transformatie van ‘fitte Eva’ naar ‘Fit met Eva’, mijn bedrijf dat begin 2019 het levenslicht zag.

Leefstijlcoach Haarlem

Het is mijn doel om met Fit met Eva zoveel mogelijk mensen te inspireren om te kiezen voor een gezonde leefstijl en hen daar succesvol bij te begeleiden zodat zij zich een leven lang fit en energiek voelen.