Gezonde voeding tijdens de zwangerschap

Wist je dat de latere gezondheid van je kindje voor 80 procent bepaald wordt door wat je eet en wat je meemaakt en maar voor 20 procent door erfelijkheid? De juiste voeding vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag (de eerste 1000 dagen) is van essentieel belang voor de rest van het leven van je baby!

Wil je zwanger worden, ben je zwanger of pas bevallen? Dan is het dus extra belangrijk dat je gezond leeft! Veel vrouwen vinden dat lastig: de zwangerschap gaat soms met cravings gepaard en je komt toch aan, dus wat maakt een kilo meer of minder nou uit? Dan kun je net zo goed dat extra taartje eten toch? Of je bent juist erg misselijk en hebt daardoor meer moeite om gezonde keuzes te maken.

Het maakt wel degelijk uit dat wát je eet, voor een groot deel bepalend is voor de toekomst van jouw kind. Eet je veel junkfood, dan heeft jouw kind een grotere kans om overgewicht te krijgen op latere leefstijl dan als je een gezonde leefstijl hebt tijdens de zwangerschap. Wil je graag het beste voor jouw kindje maar vind je het lastig om gezond te leven rondom de zwangerschap? Neem dan contact op met Fit met Eva.Lees verder wat Fit met Eva voor jou kan betekenen!